top of page

9. SALON PENEČIH VIN Ljubljana

O salonu

Po lanski nadvse uspešni salonski premieri na prostem, ki je potrdila pravilno odločitev organizatorjev, da oba salona – ljubljanski in zagrebški – iz hotelov preselijo na prosto, v objeme zelenila mestnih parkov in iz začetka leta premaknejo v pomlad, bosta tudi letošnja oba salona iz mreže salonov penečih vin sledila lanskemu modelu. 9. Salon penečih vin Ljubljana vabi v družbo iskrivih mehurčkov v petek, 9. junija 2023, zagrebški pa teden prej, t.j. v petek, 2. junija 2023, v park Maksimir.  

 

Rado Stojanovič, direktor ljubljanskega salona se posebno veseli kulinarične nadgradnje, za katero bo tudi tokrat poskrbel renomirani Chef Mojmir Šiftar iz restavracije Pen klub, ki sodi pod okrilje Kaval group. Chef Mojmir Šiftar si je kulinarično nadgradnjo zamislil dvonivojsko – na vrtu Lili Novy bodo za obiskovalce pripravili različne zalogaje, ki bodo odlična spremljava penečim se vinom, v restavraciji Pen kluba pa bodo pripravili tudi večhodno večerjo, katere rdeča nit bodo najvišje ocenjena peneča vina letošnjega salona.

Kordinate:

- datum: petek 9. junij 2023, med 15. in 21. uro

- lokacija: vrt Lili Novy in restavracija Pen klub, Ljubljana

- vstopnice: je možno kupiti v predprodaji po ceni 30 eur oziroma 25 eur za študente s klikom na ta link 

Delavnici:

"SLOVENIJA & HRVAŠKA - prijateljstvo v kozarcu penečega" 

petek, 9.6.2023, ob 16. uri, v restavraciji Pen klub


Najvišje ocenjena vina letošnjega ocenjevanja Salon of Sparkling Wines. Peneča vina tradicionalno predstavljata prof. Marija Vukelić, direktorica Salona pjenušavih vina Zagreb in dr. Nina Levičnik, ustanoviteljica mreže Salon of Sparkling Wines. 

Udeležba na delavnici je vključena v ceno vstopnice; obvezna rezervacija mesta, ker so le-ta omejena. Prijava: salonofsparklingwines@gmail.com

Razstavljavci:

01 Enosophia

02 Kvarner Wines

03 Puklavec Family Wines

04 Santomas vinska klet

05 Dveri-Pax

06 Klet Brda

07 Vina Dornberg

08 Vinogradništvo Mulec

09 Vina Huba Martinčič

10 Vina Sanabor

11 Zlati Grič

12 Sosolič Wine

13 Radgonske gorice

14 Penine Istenič

15 Albiana Wines

16 Klet Krško

17 Simčič Karol & Igor & Marijan

18 Vina Založnik

19 Semiška penina

20 Vinakras

21 Vino Kozinc

22 Monte Rosso d.o.o.

23 Posestvo Štokelj

24 Vina Valdhuber

25 Frelih

26 Pjenušci i vina Josipović

27 Rodica Truške

ZASEBNOST: Salon Penečih vin Ljubljana je javni dogodek, ki bo fotografiran bodisi s strani organizatorja, bodisi udeležencev in / ali prisotnih medijev. Z udeležbo na dogodku posameznik privoli v uporabo fotografskega materiala iz salona. Fotografski material iz salona, bo uporabljen za spominsko obeleženje dogodka, za objavo na spletni strani salona in na socialnih omrežjih salona, za medijsko poročanje o dogodku ter promocijske aktivnosti salona. Nobena fotografija ne bo povezana z imenom in priimkom udeleženca. Organizator hrani fotografski material do preklica privolitev oz. omejitve obdelave s strani posameznika.

bottom of page